NVM Agrarisch & Landelijk

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

De makelaar als vastgoedadviseur

9 September 2024

Jarenlang contact met een zeer diverse dienstverlening. Zo valt de relatie tussen makelaar Ado Vermeeren uit Rijsbergen en de familie Vermeulen uit Den Hout - beide dorpen in het zuiden van Brabant - het best te beschrijven. "We weten wat we aan elkaar hebben. Telkens als Vermeulen een stap wil zetten op het gebied van vastgoed, gaat bij mij de telefoon."

"Onze samenwerking begon toen ik een taxatie moest doen voor een bedrijfsovername. Vermeulen teelt aardbeien voor de zakelijke markt", memoreert Vermeeren, die zich samen met zijn vrouw Desirée en zijn collega Sabina specialiseert in ver- en aankoop en taxaties van agrarische bedrijven en landelijke woningen. Maar ook voor onteigeningen en projectontwikkeling kun je bij Vermeeren terecht. 

"De samenwerking ging op zo'n goede en prettige manier dat we aan elkaar zijn blijven hangen. Het volgende project waarbij ik Vermeulen ondersteunde, was de aankoop van een glastuinbouwlocatie. Eerder had ik een stuk grond in de buurt dat ideaal zou zijn voor de uitbreiding verkocht aan een belegger. Echter, er stond ook een woning op, die ik had verkocht aan een particulier." Er moest dus met beide partijen overleg plaatsvinden om te kijken of ze bereid waren tot verkoop. "Samen met een goed adviesbureau zijn we aan de slag gegaan om de verschillende factoren in kaart te brengen en aan planbegeleiding te doen. In dit soort gevallen ben ik een projectbegeleider die ervoor zorgt dat alle partijen met elkaar praten en de processen op gang blijven. Binnen een aantal maanden hadden we de vergunning rond en konden we overgaan tot aankoop."  

Niet veel later werd Vermeeren weer ingeschakeld voor een gelijkaardige situatie waarbij Vermeulen een locatie wilde kopen om daar huisvesting op te bouwen voor arbeidsmigranten. "Echter, op die locatie stond een woning waar een oudere, alleenstaande meneer in woont. We zijn in gesprek gegaan met meneer en met zijn kinderen om op een open manier de plannen te bespreken. Een aantal maanden later werd de koopovereenkomst gesloten: op het achterste stuk komen de arbeidsmigranten en op het voorste stuk de oude meneer, die daar mag blijven totdat wanneer hij wil. Iedereen blij."

Makelaar
Toch is Vermeeren ook 'gewoon' als makelaar actief voor zijn klant. "De zoon en dochter van de familie Vermeulen treden ook toe tot het bedrijf. De ouders willen plaatsmaken voor de jeugd en zijn op zoek naar een nieuwe, passende woning om zelf in te gaan wonen. Ze willen graag in de buurt blijven van waar ze vandaan komen. Er staat dus een opdracht uit bij ons om te zoeken naar een passend huis. Maar onlangs heeft het echtpaar zelf een mooie woning gezien. Ik moet er nog naartoe, maar heb al gezien dat er geen directe woonbestemming op zit. Dat betekent dus dat we weer met de gemeente moeten praten en mogelijk moeten herbestemmen. En dan mag en moet ik weer aan andere knoppen draaien", lacht Vermeeren.

Vermeeren is als makelaar en vastgoedadviseur betrokken bij diverse dossiers gedurende zowel de zakelijke, als de privé-levensloop van een klant. "Onze klanten weten dat wij meer voor ze kunnen doen dan alleen het begeleiden van een transactie en vinden ons dan ook voor uiteenlopende dossiers. Dat doen we overigens alleen voor de grond- of huiseigenaar en niet voor overheidsorganen en ontwikkelaars, waardoor we zuiver en met passie kunnen werken. Dat is wat mijn werk interessant maakt en waarom ik het al zoveel jaar met plezier doe!"

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden