Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) kwam vrijdag 21 juni met een rapport waarin de normoverschrijding van gewasbeschermingsmiddelen en biodiversiteit is beoordeeld. De insteek is negatief en dat betreurt LTO Nederland. Joris Baecke, de portefeuillehouder Plantgezondheid bij LTO Nederland, legt uit waarom het PBL onjuiste conclusies heeft getrokken.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/10882998/drinkwateronderzoek-vol-onjuiste-feiten]'Drinkwateronderzoek vol onjuiste feiten'[/url]
ach over paar jaar zijn we verplicht om minder chemie te spuiten. wordt je gedwongen met taak kaarten te werken wat van een grondsensor komt of van een drone idem voor kunstmest want je mag maar een paar kilo hebben per gewas. kan je dat niet moet je de pacht inleveren of je wordt gekort.. zelfde met kiemrust, je wordt gedwongen om een mechanische koeling te bouwen met zonne panelen en doe je dat niet.. sorry dan komen we je product niet halen. en dat gezeik over bio dit en dio dat. iedereen bio. prima dan ga ik in de bosbouw. trek ik een blik polen open met blik kettingzagen en zagen we alle bomen om. want ja je hebt meer grond nodig.. en alles weer droog leggen tot aan de wadden. heel de wereld aan de bio.. heb je geen regenwoud en oceanen over.. ben hier een beetje klaar mee.. al dat gezeik van omwetende mensen.. k*t nos pleuren maar ff neer dat we gif in drinkwater spuiten.. meeste van de mensen lezen alleen de kop. en voor je het weet is een boer die op een spuit rijd een middel vinger waard.