Boterprijzen

boter

Inside Melk

Duitse supers ontketenen weer boteroorlog

De Duitse supermarkten startten vorige week onder aanvoering van Aldi weer een boteroorlog. Forse prijsverlagingen voor consumentenboter waren het gevolg. De gewone botermarkt is vast.
6 September 2021
boter

Inside Business Zuivel

Global Dairy Trade plust voor het eerst sinds april

Na 8 veildagen met een gemiddelde prijsdaling is de Global Dairy Trade (GDT) van dinsdag 17 augustus met een kleine plus geëindigd. Hiermee geeft de GDT voor het eerst sinds 6 april van dit jaar een positief signaal af aan de mondiale zuivelmarkt. De gangmakers achter deze bescheiden opwaartse beweging waren vooral boter en mager melkpoeder.
17 Augustus 2021
ijs

Inside Melk

Zuivelmarkt in vakantiedip, noteringen dalen

De Noordwest-Europese zuivelmarkt verkeert deze week in een heuse vakantiedip. Dankzij een hogere melkaanvoer dan gedacht, een lagere vraag dan verwacht en feestdagen in Polen, Duitsland en Italië kijken de DCA zuivelnoteringen deze week vooral naar beneden. Wordt hiermee de trend voor de komende weken gezet?
3 Juni 2021
Boerenbusiness

Inside Melk

Melkprijs voor de lange termijn blijft vast rond €40

De prijzen voor melk lopen de laatste tijd aardig op. Dat heeft onder meer te maken met de toenemende wereldwijde vraag naar zuivelproducten. De aanvoer van melk houdt dit voorlopig niet bij. Wat betekent dit voor de melkprijs voor de lange termijn?
26 April 2021
zuivel boter

Inside Melk

Europese botervoorraad nihil, wat is perspectief?

De botervoorraden zijn in Europa hierdoor weer snel afgenomen. Ook is er veel meer boter verkocht in de supermarkten. Wat gaat de markt doen?
5 April 2021
boter

Nieuws Melk

Westland Milk investeert miljoenen in boterproductie

Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Westland Milk meldt $40 miljoen te gaan investeren in het upgraden van de bestaande boterfabriek. Daarmee wil het nieuwe, internationale markten betreden. Ook heeft het als doel om over te stappen van een leverancier van bulkmelkproducten naar een leverancier van consumptiegoederen.
25 Maart 2021
zuivel boter

Inside Melk

Europa exporteert meer boter en volle melkpoeder

De Europese uitvoer van boter en volle melkpoeder is vorig jaar fors gestegen. Magere melkpoeder was minder populair en de export hiervan slonk. Europa blijft hiervan wereldwijd wel een grote exporteur.
25 Februari 2021

Inside melk

Kaas, boter en room lichtpunten op zuivelmarkt

Op de zuivelmarkt zit de meeste opwaartse beweging aan de vetkant. Want de DCA-noteringen van foliekaas, boter en room volgen een opwaartse lijn. Maar wat doen de poeders en de spotmelk? Dat vertelt hoofdredacteur Eric de Lijster in deze podcast over de zuivelmarkt.
11 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden