ForFarmers wil de komende 5 jaar blijven groeien, zo maakte het veevoerconcern kortgeleden bekend in een nieuwe strategie. Wouter Baan spreekt met COO Pieter Wolleswinkel over de groeikansen in relatie tot de krimp van de veestapel, digitalisering op de boer en de opkomst van concepten.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10889512/forfarmers-niet-te-groot-voor-een-regionale-boer]ForFarmers niet te groot voor een regionale boer[/url]
De Nederlandse voerfabrieken investeren al decennia in het buitenland. En dat met geld verdient bij de Nederlandse boer. Hierdoor zijn we onze concurrentie positie verloren. De Nederlandse perifirie zwengelt de productie bij onze concurrenten aan, daar waar ze geen strenge regelgeving kennen. Hierdoor zorgen onze ketenpartners ervoor dat de kaars van de boer aan twee kanten brandt, en hun eigen kaars niet hoeft te branden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de sector een warme sanering nodig heeft. En in het buitenland investeren omdat in Nederland de 'kritische' volume in gevaar komt is onzin. Het kritische gedeelte van het volume zit allang in het buitenland.Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10889512/forfarmers-niet-te-groot-voor-een-regionale-boer]ForFarmers niet te groot voor een regionale boer[/url]
Groeien door te investeren in het buitenland is geen garantie tot succes. Steeds meer boeren zetten er vraagtekens bij en voeren liever van een voerleverancier die zich focust op de Nederlandse markt. Het zou nog weleens volume kunnen gaan kosten voor ff. Ze hebben geluk als ze het volume gelijk kunnen houden.
Ff heeft kosten bespaart door fabrieken in het buitenland af te stoten. Wat de totale kosten zijn geweest van investeringen in het buitenland die niet succesvol waren hoor je niet van FF enkel een post van slechts 10 miljoen aan besparingen.
De kosten worden betaald door de afnemer van het voer, en die zijn dat moe.