Shutterstock

Nieuws Ondernemen

ForFarmers sluit een Duits pact in diervoeders

4 September 2024 - Eric de Lijster

ForFarmers heeft in Duitsland een pact gesloten op het gebied van diervoeders. Het beursgenoteerde concern kondigt vandaag (woensdag 4 september) aan de voeractiviteiten in Duitsland samen te voegen met het bedrijf team agrar. Met deze stap willen ForFarmers en team agrar samen sneller marktaandeel veroveren op de Duitse markt om zo de winstgevendheid te vergroten.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De twee bedrijven voegen hun voeractiviteiten in Duitsland samen in een joint venture, een gezamenlijk bedrijf waarvan beide partners voor 50% eigenaar zijn. Deze joint venture heet ForFarmers team agrar en is actief in het leveren van voeders aan alle grote diersectoren. Door de handen ineen te slaan, hebben de bedrijven een betere geografische dekking in Duitsland. Ze verwachten zo de klanten beter en efficiënter te kunnen bedienen, mede ook door het delen van kennis en kunde op het gebied van inkoop, formulatie en innovatie. Ook denken zij met ForFarmers team agrar nieuwe mogelijkheden op de Duitse voermarkt aan te boren, om zo meer winst te maken.

Al bekenden van elkaar
ForFarmers en team agrar, onderdeel van de Deense toeleveringsreus DLG Group, zijn geen onbekenden van elkaar. De bedrijven werkten al samen in een andere joint venture in Duitsland, genaamd HaBeMa. Dit bedrijf is actief in de handel, op- en overslag van grondstoffen en de productie van mengvoer in Hamburg. HaBeMa, waar nu 130 werknemers actief zijn, gaat ook onderdeel uitmaken van de nieuwe joint venture. ForFarmers brengt met haar voeractiviteiten 250 werknemers in, terwijl bij team agrar in voeders ongeveer 130 medewerkers actief zijn. ForFarmers team agrar beschikt straks in totaal over acht voerproductielocaties, drie terminals en een wagenpark.

Buiten de joint venture-overeenkomst vallen de activiteiten in Duitsland van de merken ForFarmers Thesing, Pavo, Reudink, CirQlar en Vleuten, evenals de activiteiten van de DLG Group op alle andere gebieden van landbouw, biologische diervoeding, de zogeheten Vilofoss-activiteiten (mineralen), bouw en energieactiviteiten in Duitsland. Team agrar is behalve in de productie van mengvoer ook actief in graancollectie en -handel, de levering van zaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen en bedrijfsbenodigdheden. Ernst Friedlaender, de huidige topman van ForFarmers Duitsland, wordt de managing director van het nieuwe bedrijf.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden