Uienareaal

aardappelen aardappelperceel

Analyse Grond

Areaalcijfers 2023: dit zijn de grote verschuivingen

Met een fikse vertraging zijn eindelijk areaalcijfers over 2023 bekendgemaakt. In samenwerking met Boer&Bunder heeft Boerenbusiness een analyse gemaakt van de verschuivingen in de belangrijkste teelten voor 2023. Hieruit blijft dat het areaal aardappelen daalt en dat telers opnieuw meer inzetten op uien.
19 Juli 2023
Uien zaaien

Nieuws uien

Race tegen de klok om alle uien tijdig te zaaien

'Uien zaaien in mei geeft prei' zo luidt de uitdrukking. Voor veel uientelers kon het echter niet anders dit seizoen. Deze week zijn er behoorlijk wat uien gezaaid. In sommige regio's lijkt het nog wel een dingetje te worden of zaaien gaat lukken de komende dagen.
4 Mei 2023
Uien zaaien

Nieuws Uien

Ingezaaid areaal wisselt van 0 tot 90 procent

Waar in de ene streek tot wel 90% van de uien is gezaaid moet in een ander gebied nog worden begonnen. De verschillen tussen de Nederlandse akkerbouwgebieden zijn dit voorjaar bijzonder groot. Ook de vroeg ingezaaide percelen zijn niet zonder problemen. De klok tikt door, al wordt de deadline wel opgerekt.
25 April 2023
uien rassen

Nieuws Uien

Peen en uien in Duitsland leveren flink in

Wortelen en uien – de twee grootste groentegewassen in Duitsland – leveren allebei flink in. Zowel qua areaal als productie. De groenteteelt in zijn totaliteit heeft flink in moeten leveren in 2022.
28 Februari 2023
uienzaaien Uien zaaien

Nieuws Uien

Animo voor uienteelt laat areaal niet veel groeien

Er is duidelijk meer interesse in de teelt van zaaiuien nu de uienmarkt ongekende hoogtes heeft bereikt. Dat zet zich niet direct om in meer hectares uien, zo blijkt uit een rondgang langs de verschillende zaadbedrijven. Zij verwachten dat het areaal mogelijk een kleine uitbreiding laat zien. Daarbij is wederom sprake van krimp in Zeeland.
21 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden