Coronacrisis

Coronavirus horeca economie

Nieuws Horecava

'Nieuwe customer journey bestaat uit 3 stappen'

Als gevolg van de coronapandemie is de 'customer journey' in de horecabranche compleet veranderd. 'Wanneer je jouw zaak weer mag openen, moet de focus liggen op gemak', zo vertelt Jaime van 't Hoenderdaal van Lightspeed op de Horeca, die dit jaar online wordt gehouden. 'Dat is breed: van reserveringen en vooraf bestellen tot betalingen en jouw vindbaarheid.'
2 Februari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Fors meer Deense varkens aan slachthaak in 2020

In Denemarken is het aantal varkensslachtingen ondanks de coronacrisis behoorlijk toegenomen. De toename werd gestimuleerd door een sterkere varkensvleesexport richting Azië.
1 Februari 2021
varkenshouderij varkensstal

Nieuws liquiditeitsmonitor

Vleesvarkenshouder sluit 2020 af gelijk aan 2019

De liquiditeit van varkenshouders was begin 2020 bijzonder goed, maar naarmate het jaar vorderde ging de rekening-courant er steeds verder op achteruit. In het laatste kwartaal kwam de lopende rekening gemiddeld op €81.000, dat is €29.000 minder dan in dezelfde periode 2019, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro. Vooral de lopende rekening van zeugenhouders is erop achteruitgegaan. Wat is de verwachting voor 2021?
28 Januari 2021
veevoer koeien

Nieuws liquiditeitsmonitor

Financiële positie melkveehouder fors omlaag

De financiële positie van melkveebedrijven is in het laatste kwartaal van 2020 hard onderuit gegaan, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro. Dit is onder meer toe te schrijven aan de fosfaatrechten die nog niet in lijn waren met de daadwerkelijke bezetting.
26 Januari 2021
Unilever

Nieuws Unilever

Unilever komt met plan om waardeketen te verbeteren

Unilever heeft afgelopen week een plan gepresenteerd om tot een inclusievere samenleving te komen en de levensstandaard van de waardeketen te verhogen. De voedingsmiddelengigant wil onder andere door een 'leefbaar loon' een stap in de goede richting zetten.
26 Januari 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Coronacrisis

'Corona verandert voedsel- en landbouwsystemen'

Door de coronapandemie is het noodzakelijk dat de voedsel- en landbouwsystemen veranderen, zo schrijft een groep van 14 onderzoekers in een Europees rapport. Alleen die manier is het volgens hen mogelijk om overal ter wereld enige vorm van voedselzekerheid te bieden.
26 Januari 2021
koken

Nieuws Food

Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair

Amerikanen hebben 'thuis koken' herontdekt. In onderzoek van het Amerikaanse marktbureau Hunter geeft 7 op de 10 consumenten aan ook na de coronacrisis vaker thuis te koken. Daarbij geeft 35% van de Amerikanen zelfs aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld.
22 Januari 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse varkenscongestie net onder 1 miljoen stuks

Het aanbod slachtvarkens in Duitsland is nog altijd te groot in vergelijking met de slachtcapaciteit. Tot voorkort overtrof de varkenscongestie zelfs de grens van 1 miljoen dieren. Inmiddels zakt het overaanbod langzaam wat terug en noteert de 'Schweinestau' weer onder de 1 miljoen stuks.
22 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden