Europa

koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Komt het nog goed met koolzaadteelt in Europa?

Nadat de koolzaadproductie in de jaren '80 fors uitgebreid werd, laat het areaal inmiddels een stevige daling zien. In veel grote koolzaadproducerende landen zijn de opbrengsten in de afgelopen jaren gestagneerd of zelfs afgenomen waardoor de teelt steeds minder aantrekkelijk wordt. De koolzaadteelt in Europa kent dan ook volop uitdagingen.
25 Augustus 2020
Janus WOJCIECHOWSKI

Achtergrond Handelsverdrag

'Farm to Fork' schiet VS in verkeerde keelgat

Tijdens een handelsoverleg tussen EU-landbouwminister Janusz Wojciechowski en de Amerikaanse landbouwminister Sony Perdue heeft laatstgenoemde aangegeven het belangrijk te vinden dat er in het handelsverdrag vrijhandel voor landbouwproducten van Amerika naar Europa mogelijk moet zijn.
1 Augustus 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Inside Aardappelen

Hoe groeien in Europa de aardappelen?

In de meeste landen in Noordwest-Europa is het deze dagen heet en droog. De regenval van een week geleden is daarmee weer snel verdampt. Aardappelgewassen kregen maar kortstondig verlichting. Het blijft erg droog. Wat doet dat met de gewasgroei?
26 Juni 2020
droogte mais maisoogst

Inside Weer

Bijna heel Europa gebukt onder droogte

Niet alleen in Nederland is het gortdroog. Heel Noordwest- en Centraal-Europa gaat gebukt onder een periode met spaarzame neerslag. Vooral in Oost-Europese landen is daarmee sprake van het derde droge jaar op rij. Boeren vrezen voor hun oogst en inkomen.
25 April 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Gewasbescherming

Risico's gewasbescherming beperkt aangepakt in EU

De Europese Unie is er de afgelopen jaren slechts beperkt in geslaagd om de risico's van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te beperken. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Rekenkamer.
6 Februari 2020
boerenprotest

Achtergrond Voedselproductie

Voedselissues uitgelicht: Europese boer in protest

Exploderende prijzen voor varkensvlees in China. Recordhoge uienprijzen in India. Ontwrichtende bosbranden in Australië. Het zijn allemaal gebeurtenissen die resulteren in volatiele voedselprijzen. Boerenbusiness schetst (in de periode rondom Kerst en nieuwjaar) in een reeks artikelen de voedselissues op de verschillende continenten. Last but not least, is het de beurt aan Europa. De boerenprotesten eisten afgelopen jaar de aandacht op. 
14 Januari 2020
zaaien graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Europees tarwe-areaal daalt 200.000 hectare

Een nat najaar is niet alleen desastreus voor aardappeltelers, want akkerbouwers in heel West-Europa moeten vechten om hun tarwe in de grond te krijgen. Daarbij staan vooral Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk er slecht voor.
20 November 2019
suiker

Nieuws Suikerbieten

'Zeker 9 Europese suikerfabrieken dicht'

Binnen afzienbare tijd zullen 9 tot 15 Europese suikerfabrieken hun deuren sluiten, zo voorspelt de Confederatie van de Belgische Bietenplanters (CBB). De sluiting komt door de crisis in de suikerindustrie. De suikerprijs is gezakt naar het laagste niveau in meer dan 10 jaar.
7 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden