Na onder meer Westland Kaas, zet ook Cono Kaasmakers in op de vegetarische markt. De kaasmaker laat weten dat bijna alle kazen voor de versspeciaalwinkels en -markten vanaf maart worden gemaakt met vegetarisch stremsel. Komende periode breidt dit aanbod verder uit met de jonge kazen en de leeftijdskazen.
"Het aantal mensen dat vegetarisch eet, is de afgelopen 2 jaar met 50% gegroeid", stelt Cono Kaasmakers in een verklaring. "En de groei van het aantal veganisten en vegetariërs zet ook komende jaren door." Voor de kaasmaker is het reden om in te zetten op die markt. Daarom worden bijna alle kazen voor de versspeciaalwinkels en -markten vanaf maart met vegetarisch stremsel geproduceerd.
Ook de jonge kazen gaan uiteindelijk over. "Dat gebeurt na Pasen", meldt het bedrijf. Het doel is om eind 2022 ook alle leeftijdskazen vegetarisch te vermarkten. "Wij luisteren hiermee naar de wensen van de consumenten. We investeren al jaren in duurzaamheid en willen zo innoveren met het oog op de toekomst", zo voegt algemeen directeur Wim Betten toe.
Westland Kaas doet hetzelfde
Cono Kaasmakers is niet alleen in deze transitie. Begin maart maakte Westland Kaas al bekend om het volledige assortiment van Maaslander vegetarisch te vermarkten. Hier is het dierlijk stremsel vervangen door microbieel stremsel.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.