Met een investering van €80 miljoen is zuivelaar Arla van plan de productie van mozzarella in de Deense fabriek 'Branderup Dairy' te verdubbelen. Dat heeft de zuivelonderneming op 11 november bekendgemaakt.
Volgens de coöperatie zal de Europese markt voor mozzarella toenemen van 650.000 ton in 2019 naar 720.000 ton in 2022. Daar wil het op inspelen door de fabriek in Denemarken uit te breiden tot een jaarlijkse productie van 91 miljoen kilo mozzarella. "Een uitbreiding van deze omvang plaatst Arla op de voorgrond als toonaangevende producent van mozzarella", zo meldt Arla in een verklaring.
De werkzaamheden voor de uitbreiding van de Deense fabriek beginnen in het begin van 2020 en worden naar verwachting in de zomer van 2021 afgerond. Ook zal de uitbreiding 25 nieuwe banen creëren.
Duurzaamheid voorop
De fabriek 'Branderup Dairy' moet daarnaast ook meteen verduurzaamd worden. Zo zal bijvoorbeeld het gebruik van water verlaagd worden. Deze focus op hergebruik van water en de andere productieverbeteringen zijn een stap in de richting van de klimaatdoelstellingen van Arla. In 2030 wil de zuivelaar de CO2-uitstoot met 30% verlaagd hebben (ten opzichte van 2015) en in 2050 wil het CO2-neutraal werken.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.