Arla Foods

Nieuws Melk

Arla aast op meerderheid aandelen Eyptisch Domty

Gisteren 11:15 uur - Klaas van der Horst

Zuivelreus Arla heeft een niet-bindend bod gedaan op een meerderheid van de aandelen in het Egyptische Domty, formeel Arabian Food Industries Company. Het bod staat voor een waarde van $183 miljoen, bij overname van alle aandelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla is al veel langer actief op de Egyptische markt en heeft goede bestaande contacten met het bedrijf. Domty is de grootste lokale zuivelonderneming. Ze bezit twee fabrieken en heeft 4.000 mensen in dienst.

De verwachting is niet dat Arla alle aandelen overneemt, maar dat een minderheid in handen blijft van de huidige eigenaars, de familie El Damaty. Die zal ook de CEO blijven leveren. Het is wel Arla's bedoeling om Domty van de beurs te halen.
 

Arla ziet de zuivelmarkt in Egypte en in de hele MENA-regio als een afzetgebied van toenemend belang en wil daar dus een stevige voet aan de grond hebben. Of het bod op het Egyptische bedrijf slaagt, is nog even afwachten. Arla wil verder ook geen commentaar geven op de stand van zaken totdat meer duidelijk is over de belangstelling voor het overnamebod.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden