De Britse zuivelverwerker Dairy Crest heeft plannen om haar productie behoorlijk op te schroeven. Dit wil het bedrijf doen door de zuivelfabriek 'Davidstow' in Cornwall een make-over te geven van £75 miljoen, omgerekend €85 miljoen. Er wordt later dit jaar beslist of de plannen daadwerkelijk doorgevoerd worden.
De bedoeling is dat de productie van cheddar in de fabriek in Cornwall met deze investering van 54.000 ton naar 77.000 ton gaat. Het gaat dus om een uitbreiding van maar liefst 40%. De fabriek is momenteel al de grootste producent van cheddar in het Verenigd Koninkrijk, en zou hiermee haar koppositie versterken.
Verbetering in afvalwatersysteem
De grootste verbetering moet uiteindelijk worden doorgevoerd in het afvalwatersysteem. Het doel is namelijk om het afvalwater om te zetten in bruikbaar water. Daarmee zou de fabriek onafhankelijk worden. Dylan Ellis, de locatiedirecteur van Davidstow, zegt dat er tevens gesprekken zijn met melkveehouders om meer melk te produceren.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.