De commissie Remkes, die het kabinet een oplossing moet aandragen voor het stikstofprobleem in Nederland, stuurt aan op minder vee. Dit blijkt uit het advies dat woensdag 25 september wordt gepubliceerd, maar waaruit diverse media zaterdag 21 september al citeren.
Uit het rapport blijkt dat het verkleinen van de veestapel direct leidt tot een lagere stikstofemissie. Ook stuurt de commissie, die onder leiding staat van oud-minister Johan Remkes, aan op het verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen.
Woningbouw krijgt voorrang
Volgens het AD worden alle sectoren geraakt, maar springen landbouw en verkeer er bovenuit. Dit omdat hier het snelst reductie kan worden geboekt. De bedoeling is om de projecten in de woning- en wegenbouw zo veel mogelijk doorgang te laten vinden.
Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) liet eerder deze week aan Radio 1 weten het rapport van de commissie te willen afwachten, maar zei al wel dat waarschijnlijk alle betreffende sectoren worden geraakt. "Op geen enkele maatregel rust een taboe", zo zei ze. Dit zijn ook de woorden die premier Mark Rutte tijdens de Algemene Beschouwingen in de mond nam.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884085/commissie-remkes-stuurt-aan-op-minder-vee]Commissie Remkes stuurt aan op minder vee[/url]
Als alle subsidie die nu naar de boeren gaat eens zou gaan naar de biologische landbouw om hun producten goedkoper in de winkel te krijgen dan de traditionele producten zouden de boeren vanzelf omschakelen. Behalve natuurlijk de echte domme boeren.
wat een mentaliteit hebben vele boeren. Eerst schaalvergroting toepassen, meer productie en dus meer vervuiling en daarvoor ook nog subsidies opstrijken en nu willen willen zij saneren en ook daarvoor weer subsidies genereren. Daar berust het verdienmodel op. Je moet boeren waar ruimte is. Dat is niet in Nederland, veel te klein en dichtbevolkt land. Kom bij ons in Polen. Wij hebben veel land, nooit subsidies ontvangen (heb je ruggengraad of niet), en gebruiken relatief weinig kunstmest en veevoeder; waarom moet alles zo snel groeien? Ik mis bij Kjol c.s. ballen, neem je verantwoordelijk lui. In het Duits spreken ze van angsthazen.
Je bent vrij of je subsidies aanvraagt. Dat hebben we niet gedaan: uit principe. Subsidies zijn niet goed voor de mentaliteit, ondernemerschap en onafhankelijkheid. Wij boeren, moeten de eigen broek kunnen ophouden. Subsidies verstrekken aan boeren is net zo funest als ontwikkelingswerk; bureaucratie, kleefstok en 'kasplantje' mentaliteit. Boeronwaardig, stop er dan mee of ga naar het buitenland.
@akkerbouw 2.0 u suggereert veel; een boer onwaardig. Boeren die aan de subsidie-tiet liggen zijn subdidie-verslaafd en kunnen niet op eigen benen staan. Triest, maar zij hebben geen toekomst. Helaas. Er is echt een andere houdig nodig: 3.0