Vion Food Group

Nieuws Varkens

Krap 200 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

23 Augustus 2024 - Wouter Baan

Bij vleesverwerker Vion verdwijnen in Nederland 190 banen, waarvan 45 gedwongen ontslagen. Niet alleen op de hoofdvestigingen Boxtel maar volgens vakbond CNV ook op de andere vestigingen. Intussen hebben CNV en FNV zich teruggetrokken uit de gesprekken, omdat Vion niet bereid is mee te werken aan een sociaal plan.

De aangekondigde ontslagen zijn opvallend. Vion gaf in mei nog aan zich niet te herkennen in de geluiden dat er ook in Nederland gereorganiseerd zou worden. Nu blijkt wel degelijk dat er 190 banen gaan verdwijnen, waarvan 45 een gedwongen ontslag zijn. Dit laat een woordvoerder van CNV weten. Vion zelf was vrijdagochtend niet bereikbaar voor een reactie. In totaal telt Vion zo'n 12.000 fte's. 

De werknemers in kwestie zouden deze week te horen gekregen hebben dat hun dienstverband eindigt. Het betreft met name ondersteunende functies, verdeeld over alle vestigingen van Vion, inclusief het hoofdkantoor in Boxtel. De vakbonden hebben de gesprekken met Vion intussen gestaakt, omdat de vleesverwerker niet bereid is om mee te werken aan een sociaal plan. 

Dat er ontslagen vallen, komt niet uit de lucht vallen. Vion zit in financieel zwaar weer en moest vorig jaar een verlies van meer dan €100 miljoen incasseren. De publicatie van de jaarcijfers over 2023 is uitgesteld tot september. Dan geeft Vion ook een update van het aangekondigde vertrekt uit Duitsland. Begin deze week werd bekend dat Vion een koper heeft gevonden voor twee van de in totaal elf Duitse vestigingen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Ondernemen

Vion laat andere CEO de nieuwe strategie uitvoeren

Nieuws Bedrijven

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

Nieuws Varkens

Vion vindt koper voor twee Duitse locaties

Analyse Varkens

Hoog tijd dat bij Vion de balans op wordt gemaakt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden