Vion Food Group neemt vanaf volgend jaar meer werknemers in vaste dienst. De arbeidsomstandigheden die tijdens de coronacrisis onder een vergrootglas lagen, hebben ervoor gezorgd dat Duitsland per 1 januari 2021 geen uitzendkrachten op flexibele basis meer toelaat in de vleessector.
De coronacrisis heeft meer licht geworpen op de arbeidsomstandigheden van migranten in de vleessector. Mede hierdoor zijn er in de sector veranderingen gaande en heeft Duitsland een verbod op flexwerken ingesteld voor uitzendkrachten in de vleessector.
3.300 werknemers in vaste dienst
Per 1 januari 2021 komen er in de Duitse vestigingen van Vion 3.300 werknemers in vaste dienst. Hiermee beëindigt Vion de flexibele contracten via uitzendbureaus. De werknemers zullen voornamelijk worden ingezet bij het slachten, veredelen en verpakken. Voor het personeel dat al een vast dienstverband heeft zal er niks veranderen.
Roger Legaht, HR-directeur bij Vion, benadrukt dat de integratie van de flexkrachten hoge prioriteit heeft. Hij zegt dat er taalcursussen en concrete ondersteuning geboden worden om taalbarrières tussen werknemers te verkleinen. De komende weken kunnen de nieuwe medewerkers middels een enquête aangeven hoe zij het beste ondersteund kunnen worden.
Westfleisch en Tönnies
Vion is niet de eerste slachterij die bekend maakt werknemers te integreren. Zo liet Westfleisch eind juni al weten uitzendkrachten in de ban te doen. Ook Tönnies volgde dit voorbeeld en gaf in september aan om 6.000 nieuwe werknemers in het bedrijf te integreren.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.