Nieuws Agribusiness

Oud zuivel-topman Theo Spierings overleden

Maandag 10:00 uur - Klaas van der Horst - 1 reactie

Theo Spierings, voormalig CEO van Fonterra en daarvoor topmanager bij FrieslandCampina, is afgelopen zaterdag overleden. Zijn eigen bedrijf, The Purpose Factory, meldt dat dit is gebeurd na een korte periode van ziekte. De herdenkingsdienst bij zijn overlijden zal in besloten verband plaatsvinden.

Spierings (60) begon zijn lange zuivelcarrière bij Friesland Foods. Ten tijde van de fusie met Campina in 2009, was hij waarnemend CEO van het eerstgenoemde bedrijf en ook van het fusiebedrijf. Na de voltooiing van de fusie vertrok Spierings. Als nieuwe CEO werd Cees 't Hart aangetrokken, die bij geen van beide coöperatieve bedrijven een voorgeschiedenis had. Spierings trad in 2011 aan als CEO van het Nieuw-Zeelandse Fonterra en startte daar een ambitieus expansietraject.

In 2018 scheidden de wegen van Fonterra en Spierings. Hij kwam terug naar Nederland en richtte daar The Purpose Factory op, een bedrijf dat zich, minder in de volle aandacht, richt zich op serieuze thema's in de wereld, zoals hongerbestrijding.  In 2022 leek Spierings even weer een terugkeer te maken naar een meer prominente functie. Hij werd aangesteld als interim-CEO bij het toen noodlijdende ForFarmers, voor maximaal een jaar. Spierings had duidelijk omlijnde plannen over hoe het bedrijf weer op de rails moest worden gebracht, maar allerlei onvoorziene privé-omstandigheden gooiden roet in het eten. Spierings richtte zich later weer op zijn werk bij The Purpose Company, waar hij zich richtte op hongerbestrijding in de wereld. 

Spierings kan getypeerd worden als een markant en ondernemend persoon die groots kon denken. Dit bracht hem ver in zijn carrière die zowel hoogte-, als dieptepunten kende. 
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Piet Maandag 12:31 uur
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10910754/oud-zuivel-topman-theo-spierings-overleden]Oud zuivel-topman Theo Spierings overleden[/url]
Een markant persoon is inderdaad heengegaan.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Fonterra belooft meer rendement en dividend

Achtergrond Melk

Fonterra nog niet helemaal klaar met nieuw profiel

Nieuws melk

Fonterra boekt lagere winst bij lagere melkprijs

Nieuws Melk

Melkprijs Fonterra omhoog door gunstige zuivelmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden