Als u meer mest produceert dan u op uw eigen bedrijf kunt plaatsen, dient u een deel van deze mest verplicht te verwerken. De verplichte verwerkingspercentages verschillen per regio en per jaar. Hoe voldoet u aan de mestverwerkingsplicht 2017?
Belangrijk voor het jaar 2017 is de vraag of u het melkveefosfaatoverschot van uw bedrijf voor 100% mag verwerken of dat u meer grond nodig hebt. Vanaf 2016 is de Wet grondgebonden groei melkveehouderij van kracht. U dient voor het jaar 2017 te toetsen wat het maximale melkveefosfaatoverschot is van uw bedrijf. Wanneer uw werkelijke melkveefosfaatoverschot uw maximale melkveefosfaatoverschot overschrijdt, dan dient u vóór 15 mei 2017 extra grond te verwerven.
Whitepaper Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij
In de whitepaper Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij vindt u een overzicht van een aantal belangrijke zaken, zoals de berekening van uw bedrijfsoverschot, de verwerkingspercentages per regio en de verschillende opties om aan de mestverwerkingsplicht 2017 te voldoen. Download de whitepaper Mestverwerkingsplicht 2017 Melkveehouderij.
Wij helpen u graag verder!
acconâ– avm adviseert om tijdig uw gebruiksruimte en productie in kaart te brengen. Hebt u vragen rondom mestverwerking? Neem dan contact op met een adviseur van acconâ– avm. Ook voor andere vragen geldt: Wij helpen u graag verder! Kijk op onze website voor een kantoor bij u in de buurt.
Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.