De inflatie in Nederland komt over februari uit op 2,8%. In januari was dat nog 3,2%. Dat blijkt uit de snelle inflatieraming van het CBS. Ook de voedselinflatie neemt af: van 4,1% in januari naar 2,7% afgelopen maand.
De grootste prijsstijging was er voor diensten, die werden 4,5% duurder ten opzichte van februari 2023. In januari was die stijging op jaarbasis nog iets hoger, 4,8%. Vergeleken met januari zijn de prijzen in februari 0,6% hoger. In januari was dat ten opzichte van december 0,5%.
De snelle raming van de inflatie in Nederland volgens de HICP (de Europese methode) was in februari 2,7%. In januari was de inflatie volgens de HICP 3,1%. Maand-op-maand was de Nederlandse inflatie 0,9% volgens de Europese methode.
De inflatie in de eurozone is met 2,6% bijna hetzelfde als die van Nederland. In januari was de inflatie in de eurozone 2,8%. De voedselinflatie in de eurozone is 4%, tegen 5,6% in januari. Op maandbasis stegen de voedselprijzen 0,1%.
In Duitsland is de inflatie met 2,7% even hoog als in Nederland. In Frankrijk stegen de prijzen in februari op jaarbasis met 3,1%, in Spanje met 2,9% en in Italië met 0,9%. België, dat een inflatie kende van 3,6%, zag de prijzen van januari op februari met 2,4% relatief hard stijgen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.