Het Duitse areaal waarop hernieuwbare grondstoffen worden geteeld, bleef afgelopen jaar redelijk constant. In totaal gaat het om 2,63 miljoen hectare. Veruit het grootste deel hiervan wordt ingevuld met maïs voor de productie van biogas. Dat blijkt uit cijfers die Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe (FNR) dinsdag 12 april heeft gepubliceerd.
Het totale Duitse landbouwareaal bedraagt 16,7 miljoen hectare. Bijna 16% daarvan werd afgelopen jaar dus ingezet voor de productie van industriële grondstoffen en energiegrondstoffen. De teelt van energiegewassen neemt daarbij bijna 89% van het areaal van hernieuwbare grondstoffen voor zijn rekening. Met 1,57 miljoen hectare is snijmaïs voor de productie van biogas goed voor het leeuwendeel van het areaal hernieuwbare grondstoffen. Op flinke afstand volgt koolzaad dat wordt verwerkt tot biodiesel, met 493.000 hectare. Ook wordt 265.000 hectare geteeld voor productie van bio-ethanol en is er 11.200 hectare aan vaste brandstoffen zoals hout en miscanthus.
Op 293.000 hectare worden gewassen geteeld voor industriële toepassingen. Ruim de helft daarvan is voor industrieel zetmeel, gevolgd door 112.600 hectare voor plantaardige oliën. Het resterende areaal wordt gebruik voor industriesuiker, grondstoffen voor geneesmiddelen, kleurstoffen en vezelgewassen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.