Cosun Beet Company meldt dat het verwerkingstempo van de bieten deze eerste week van november op een hoog niveau ligt. Het suikergehalte is in de afgelopen week licht toegenomen en het gemiddelde tarrapercentage komt deze week iets lager uit dan op 23 oktober naar buiten werd gebracht.
Volgens de nieuwste gegevens van Cosun komt het suikergehalte op dit moment uit op een gemiddelde van 16,3%. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de update van 23 oktober. Toen lag het landelijk gemiddelde nog op circa 15,9%. Het tarrapercentage is over dezelfde periode gedaald van 11,6% naar ongeveer 11%.
Ook schrijft Cosun dat het rooien van bieten in het westen van Nederland afgelopen week wat is achtergebleven, voornamelijk als gevolg van natte omstandigheden op het land. "Met de huidige weersverwachtingen zal de regionaal beperkte bietenvoorraad vermoedelijk snel worden aangevuld", zo schrijft Cosun.
Geen regionale cijfers
De verwerker liet op vrijdag 30 oktober weten per abuis de verkeerde kwaliteitscijfers te hebben gecommuniceerd als gevolg van een onjuiste koppeling tussen het vrachtnummer en monsternummer op de locatie in Vierverlaten. Als gevolg daarvan zijn er deze week geen regionale gegevens beschikbaar. "We zijn op dit moment bezig met de herstelwerkzaamheden van de gegevens", meldt Cosun.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.