Boermarke uit Enschede gaat een nieuwe productielijn bouwen voor plantaardige kazen. Het bedrijf zegt hiermee te willen anticiperen op de grote vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas.
Boermarke is van plan om in het eerste kwartaal van 2021 dagelijks meer dan 10 ton plantaardige kaas te produceren. Naar eigen zeggen is deze kaas niet te onderscheiden van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur. Naast de productie zal ook het verpakken, raspen en versnijden van de kaas in eigen beheer worden gedaan.
Stijgende vraag naar plantaardige kaas
Het bedrijf maak ook al plantaardige vers- en ijsproducten op kokos, haver, soja en amandel voor diverse grote merken en industriële afnemers. "Niet alleen hebben we vervangers voor traditionele Nederlandse kazen ontwikkeld, ook zijn er feta- en mozzarella style kazen ontwikkeld. En nog steeds gaat de productontwikkeling door op basis van marktvraag naar vervangers van andere kaasvarianten", laat productontwikkelaar Emmy Bekhuis in een verklaring weten.
De komende weken worden de eerste machines voor de productie, rijping en verwerking van plantaardige kaas geïnstalleerd in de fabriek in Enschede.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.