Opvolger Cees 't Hart

Roelof Joosten nieuwe baas FrieslandCampina

18 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Met Roelof Joosten als nieuwe topman kiest FrieslandCampina bewust voor het voortzetten van de huidige koers. Joosten is al sinds 2004 in dienst van het zuivelconcern en kent het dus van haver tot gort. Sinds 2012 zit Joosten in het executive board, het bestuursorgaan dat met scheidend topman Cees "t Hart aan het hoofd de strategie van FrieslandCampina uitzet. Vanaf 1 juni zit Joosten dus aan het hoofd van de vergadertafel.

De ingeslagen weg van groei en waardecreatie kan met hetzelfde succes
worden voortgezet.'

Als chief operating officer, de mooie Engelse term voor het aansturen van de dagelijkse gang van zaken, staat Joosten nu nog aan het hoofd van de business group FrieslandCampina Ingredients. Piet Boer, voorzitter van coöperatie FrieslandCampina, zegt in een verklaring: 'Roelof Joosten kent FrieslandCampina door en door en heeft aan de basis gestaan van de uitbouw van onze ingrediëntenactiviteiten. We hebben met hem een uitstekende en ervaren opvolger uit eigen huis klaar staan. Als raad van commissarissen zijn we er dan ook van overtuigd dat de ingeslagen weg van groei en waardecreatie met hetzelfde succes kan worden voortgezet.'

Voordat Joosten toe trad tot de executive board was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Domo, die gespecialiseerd is in de productie van kindervoeding en ingrediënten voor kindervoeding. Voor de fusie met Campina was dat Friesland Foods Domo. Voor 2004 was Joosten actief bij het ingrediëntenbedrijf Quest International (ICI), waarvan de laatste jaren als Regional Vice President Europe.

Van 1985 tot 1998 werkte Joosten voor Uniqema en Crosfield. Dit zijn dochterondernemingen van Unilever (en later ICI), waar hij executive marketing- en sales-functies vervulde, onder andere in Duitsland en Groot Brittanië. Joosten heeft chemische technologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Daarna heeft hij diverse opleidingen gevolgd waaronder aan de Harvard University in de Verenigde Staten.
 
Roelof Joosten laat weten: 'Ik ben vereerd dat de raad van commissarissen mij heeft gevraagd CEO van Koninklijke FrieslandCampina te worden. De raad van commissarissen heeft de opvolging van Cees ’t Hart snel ­- en met een interne kandidaat ­- afgewikkeld. Dat geeft aan dat ze het volste vertrouwen hebben in het zittende management. Ik kijk er naar uit om, samen met de collega’s, FrieslandCampina verder uit te bouwen.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Bartele 18 Februari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10862153/Roelof-Joosten-nieuwe-baas-FrieslandCampina]Roelof Joosten nieuwe baas FrieslandCampina[/url]
Vraag me af of opvolger uit eigen huis halen een goed idee is. Luisterde eerst met collega s naar de baas, wordt nu de baas van collega s. Geen nieuw verfrissende inzichten, geen kritische blik.
Borntobewild 18 Februari 2015
Keuze voor Roelof Joosten is een prima zet van de RvC.
Hij Is een bewezen, gedegen en ervaren ondernemer die RFC ongetwijfeld verder zal uitbouwen.Zijn strategisch inzicht zal van pas komen in de moeilijke periode welke zal volgen na het opheffen van de quotering.
geert 2 Maart 2015
goede beslissing ,hij kent het bedrijf
Li 3 Mei 2016
Weet deze baas ook wat er af speelt in Friesland Campina Leerdam ?#angstcultuur
leon 4 Mei 2016
Waar visie ontbreekt, grijpen boekhouders de macht......
Arend Loomeijer 2 Juli 2016
Geachte/beste.
Ben opzoek naar juiste e-mail adres van R.A. Joosten.
Met voorbaat mijn dank.

Arend Loomeijer
Tevens namens,
Loomei Importacão & Exportacão Ltda
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden