Naar bierbrouwer Carlsberg

Topman Cees 't Hart weg bij FrieslandCampina

18 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Cees 't Hart vertrekt als topman van FrieslandCampina. Hij heeft een functie aanvaard als president en CEO bij de Deense bierbrouwer Carlsberg Group. Dit heeft FrieslandCampina woensdag bekendgemaakt. Roelof Joosten, nu al lid van het zogeheten executive board van het zuivelconcern, volgt hem op.

't Hart heeft belangrijke en verbindende rol gespeeld in de fusie van Campina en Friesland Foods

Bij Carlsberg wacht 't Hart een grote uitdaging, want de Deense bierbrouwer heeft vorig jaar de afzet van bier met drie procent zien dalen. De problemen in Oost-Europa met de crisis tussen Rusland en Oekraïne is hier de voornaamste oorzaak van. Hierdoor staat ook de winst onder druk. Carlsberg uit Kopenhagen is de vierde bierbrouwer in de wereld en maakt onder meer bier onder het merk Tuborg.

De nu 57-jarige Cees ’t Hart was sinds 1 januari 2009 van FrieslandCampina. Per 1 mei 2008 werd hij benoemd tot voorzitter van de concerndirectie van Koninklijke Friesland Foods, dat eind december 2008 fuseerde met Campina. ’t Hart heeft leiding gegeven aan de integratie van beide zuivelondernemingen en zuivelcoöperaties.

In de afgelopen zes jaar heeft FrieslandCampina de omzet zien toenemen van 8,2 naar 11,4 miljard euro, vooral door groei in Azië in landen als China. Op de Filipijnen is Alaska Milk Corporation overgenomen. In Europa zijn kaasbedrijven overgenomen.

FrieslandCampina investeerde sinds 2009 bijna 1,9 miljard euro, waarvan circa 70 procent in Nederland. Volgens het concern is dit geld grotendeels gestoken in capaciteitsuitbreiding en kwaliteitsverbetering, met de blik op het einde van het Europese melkquotum op 1 april.

Voordat ’t Hart bij FrieslandCampina in dienst trad werkte hij bij Unilever. Cees ’t Hart is voorzitter van de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO, lid van de raad van commissarissen van de KLM Groep en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Als voorzitter van de NZO, een post die is verbonden aan zijn huidige functie, gaat 't Hart sowieso ook terugtreden.
 
Piet Boer, de voorzitter van coöperatie FrieslandCampina, laat in de verklaring weten dat 't Hart een belangrijke en verbindende rol heeft gespeeld in de fusie van Friesland Foods en Campina. ' Zijn integere persoonlijkheid, grote betrokkenheid en uitstekend gevoel voor organisatieontwikkeling heeft van FrieslandCampina een bedrijf gemaakt dat staat.'
 
Cees ’t Hart zelf laat weten: 'Zeven jaar geleden ben ik begonnen aan een uitzonderlijk mooie periode in mijn werkzame leven. Ik heb met veel plezier bijgedragen aan de ontwikkeling van FrieslandCampina. Het is heel bevredigend om te zien waar het bedrijf nu staat en welke uitstekende groeimogelijkheden er liggen. Ik voel me zeer verbonden met de collega’s in de onderneming en de melkveehouders. Ik weet zeker dat ik de dynamiek in de zuivel zal missen. FrieslandCampina is een bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden