FotostudioWierd

Aangeboden door Agribusiness Award

Agribusiness Award voor de zesde keer van start

26 Augustus 2024

De Agribusiness Award, de prijs voor innovaties voor of uit de agrarische sector, gaat voor het zesde jaar op rij van start. ABN AMRO onderstreept het belang van innovatie en is sinds dit jaar de mede-initiator en -organisator van de Agribusiness Award. Daarbij is er niet alleen aandacht voor technische innovaties maar ook voor systeem- of keteninnovaties zoals kansrijke marktconcepten.

Bedrijven uit de Nederlandse agribusiness en voedselketen worden weer van harte uitgenodigd om zich met hun innovatie van een product, dienst of bedrijfsproces in te schrijven voor de Award. De inschrijving is op 26 augustus van start gegaan.

ABN AMRO wil samen met Boerenbusiness.nl als exclusieve mediapartner, via de Agribusiness Award de innovatiekracht van de Nederlandse agribusiness voor het voetlicht brengen. Elk bedrijf met een vernieuwend product, dienst, ketensamenwerking of bedrijfsproces kan zich aanmelden. Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden. Zo moet de innovatie een bewezen voordeel opleveren voor de Nederlandse boer of tuinder en moet de inzending relatief nieuw zijn, maar al wel op de markt zijn gelanceerd. 

De eerdere winnaars van de Agribusiness Award zijn BB Leap (2023), Andela Techniek & Innovatie (2022), Lely (2021), Limagrain Nederland (2020) en CowManager (2019). De jury benadrukt dat ze ieder jaar weer met een schone lei begint. Ook bedrijven die de afgelopen jaren mee deden, kunnen zich opnieuw aanmelden.

Ieder jaar ontvangt de jury een groot aantal mooie aanmeldingen, maar soms zijn deze net te vroeg ingezonden en nog niet praktijkrijp. Daardoor kan de jury de aanmelding niet nomineren. Deze kanshebbers ziet de jury graag weer terug. Dat geldt ook voor eerder ingediende innovaties waaraan iets is veranderd of verbeterd.

Vakjury kiest de winnaar
De winnaar van de Agribusiness Award ontvangt behalve de Award zelf ook een geldbedrag van €10.000,-. Daarnaast bestaat de prijs uit een mediapakket ter waarde van €3.500 te besteden bij Boerenbusiness en zal ABN AMRO de winnaar ondersteunen met bijvoorbeeld kennis, expertise en netwerk op het gebied van innovatie voor een extra zetje richting de toekomst. De uitreiking van de Award vindt plaats tijdens het Insights Live seminar op het ABN AMRO open in Ahoy op 4 februari 2025.

"ABN AMRO onderstreept graag het belang van innovatie bij de verduurzaming van onze voedselproductie in de volle breedte. Dat gaat van technische innovaties en systeeminnovaties tot aan nieuwe marktconcepten. Via deze Award willen we de pareltjes van Nederlandse innovatiekracht in het zonnetje zetten en de sector helpen door inspirerende voorbeelden laten zien en zichtbaar maken wat er allemaal mogelijk is", aldus Pierre Berntsen, directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO.

De Agribusiness Award is bedoeld als waardering voor een product, dienst of ketenconcept dat met een nieuw product of dienst voordeel weet te realiseren voor Nederlandse boeren of tuinders. Voor bedrijven die de sector met hun innovatiekracht en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen.

Aanmelden
Vanaf 26 augustus 2024 kunnen ondernemers en ketensamenwerkingen zich aanmelden voor de Agribusiness Award.

Ben jij of ken jij het bedrijf in de agribusiness of voedingsketen die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer of tuinder aantoonbaar voordeel oplevert? Meld je dan aan via www.agribusinessaward.nl.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden