Tönnies

Nieuws Varkens

Varkensmarkt opgeschrikt door prijsverlagingen

Woensdag 16:45 uur - Wouter Baan - 1 reactie

Het stabiele prijspatroon op de varkensmarkt is toch nog vrij onverwacht doorbroken, nu de Duitse VEZG-notering deze week fors omlaag gaat. Nederlandse slachterijen...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een lange periode met een rimpelloos prijsbeeld zakt de Duitse varkensprijs met liefst €0,08 terug tot €1,92 per kilo. Dit is het laagste niveau in bijna twee jaar. Al die tijd stond er telkens een 'twee' voor de notering.

Van Rooi ook omlaag
Een correctie hing ergens wel in de lucht, maar toch kan gesteld worden dat die in de primaire sector en ook de handel niettemin hard binnenkomt. De laatste dagen is het sentiment in de markt verder verslechterd. De verlaging in Duitsland gaat vermoedelijk ook elders in Europa tot een kettingreactie leiden. In Nederland verlaagt Van Rooi de varkensprijs met €0,05 tot €1,72 per kilo. Compaxo houdt de notering wel ongewijzigd.

Ruimer aanbod
De aanleiding van de prijscorrecties is een tamelijk ruim Duits varkensaanbod. Met 757.924 varkens lag het Duitse slachtcijfer vorige week meer dan 3,5% boven het niveau van vorig jaar. Daar komt nog bij dat er volgende week in Duitsland opnieuw een slachtdag uitvalt. Dit zet de markt door een ruimere levende aanvoer extra onder druk. De tam lopende vleesafzet kan dit niet absorberen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden