Shutterstock

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs stijgt niet verder

Eergisteren 18:15 uur - Wouter Baan - 6 reacties

In een tamelijk moeizaam lopende markt ging de DCA BestPigletPrice in de afgelopen week toch omhoog. Deze week stijgt de Nederlandse biggennotering echter niet verder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De notering stabiliseert op €50,50 per big. Op basis van de afgeronde opgaven bij DCA is een verhoging net niet aan de orde. Dit geeft wel aan dat de markt, ondanks een moeizaam lopende afzet, toch nog altijd met een schuin oog omhoog kijkt. Dit komt doordat een deel van de handelaren van mening is dat de notering van de zomer te ver is weggezakt. Om de toeslagen enigszins te kunnen beteugelen moet er strak genoteerd worden, zo is de gedachte.

Deze visie kent in de markt haast net zoveel voorstanders als tegenstanders. Dit verklaart ook waarom de verhogingen van de afgelopen weken, op basis van de opgaven, vaak met de hakken over de sloot was. Nu valt het kwartje dus de andere kant op. 

Export gaat moeizaam
In de markt zelf is sprake van een status quo. Vrije biggen zijn moeizaam te slijten en dat drukt de exportprijzen flink. Ook in aantallen staat de exportvraag op een laag pitje. Met ruim 33.000 biggen gingen in week 40 het laagste aantal naar Spanje sinds eind 2023.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

{{dataviewSnapshot(14_1728913817)}}

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden