Shutterstock

Analyse Varkens

Varkensprijs koerst door vlak landschap

Vrijdag 20:00 uur - Wouter Baan

Het zijn weinig enerverende tijden op de Europese varkensmarkt. Zoals we vorige week al schreven zijn de prijzen als in beton gegoten en er is weinig zicht op dat dit snel veranderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er zijn genoeg varkens om de slachtlijnen naar wens te vullen. En de vleesafzet op de Europese markt valt niet tegen, maar wild is de vraag ook niet. Dat is simpelweg in een paar woorden de situatie. Dit is sinds het einde van de zomervakantie al het geval en het huidige vlakke beeld zou weleens tot half november kunnen doorzetten. Overigens lijkt iedereen redelijk tevreden met het huidige prijsniveau, in die zin dat er rendabel kan worden geboerd. 

Oplopende slachtcijfers
In het oog springende marktdata zijn de Nederlandse slachtcijfers. Met 279.674 varkens werden vorige week het hoogst aantal varkens geslacht sinds het begin van de zomer. De hogere aantallen zijn prima behapbaar en liggen ruim onder het niveau van andere jaren.

DCA Beursprijs
De DCA Beursprijs 2.0 blijft onveranderd op €1,96 per kilo voor de geslachte varkens. De prijs van levende varkens muteert ook gelijk op €1,54 per kilo. 

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden