Shutterstock

Nieuws Varkens

Biggenprijs zet opnieuw tandje bij

Gisteren 18:15 uur - Wouter Baan

Op de biggenmarkt blijft het sentiment gematigd, maar dat blijkt geen sta-in-de-weg voor verder aantrekkende prijzen. De DCA BestPigletPrice trekt deze week opnieuw aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Heel veel woorden zijn niet aan de biggenmarkt te geven, want vergeleken met de afgelopen weken is er weinig veranderd. De vraag van vleesvarkenshouders is en blijft tamelijk zwak, ook nu de biggenprijzen toch behoorlijk gunstiger zijn dan een paar maanden geleden. De huidige opleg komt in januari als vleesvarken op de markt, doorgaans niet de beste periode qua afzet.

De exportmarkten maken het sentiment ook niet. In verkochte aantallen naar Duitsland en Spanje verloopt de afzet zwak en dat uit zich ook in de prijzen. De export is voor handelaren vaak een verlieslatende activiteit.

Toch blijven handelaren opteren voor een hogere biggenprijs. De belangrijkste motivatie hiervan is om de toeslagen niet verder te laten oplopen. Daarbij vinden sommigen dat de notering in de voorbije maanden te ver is teruggezakt tegenover de Duitse biggenprijs die nog altijd op €64 per big staat. De DCA BestPigletPrice stijgt deze week met €0,50 tot €50 per big. 

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden