Shutterstock

Analyse Varkens

Opnieuw een plusje voor biggenprijs

Maandag 18:15 uur - Wouter Baan - 22 reacties

De DCA BestPigletPrice zet deze week een stapje omhoog. Ondanks de tweedeling in de markt gaat de notering opnieuw omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zoals wel vaker zitten niet alle handelaren op één lijn wat betreft de mutatie van de Nederlandse biggenprijs. Een aantal handelaren vindt een verhoging niet passen bij het marktbeeld, waar vraag en aanbod redelijk in balans zijn. Toch pleiten ook een groep handelaren nadrukkelijk voor een verhoging. 

De reden hiervan zijn de hoge toeslagen. Het enige remedie tegen verdere wildgroei is een strakke biggenprijs, zo is de gedachte van deze ingevers. Daarom opteren zij voor een (milde) verhoging. Uit de opgaven rolt een beperkte verhoging, net als in de afgelopen weken. De DCA BestPigletPrice stijgt met €0,50 tot €49,50 per big. De Duitse VEZG biggennotering blijft staan op €65 per big, maar die was in de voorbije maanden minder ver weggezakt. 

Niettemin lijkt de stijgingsruimte voor de Nederlandse biggenprijs de komende weken beperkt, afgaande ook op de vlakke varkensmarkt. Wel is daar de situatie aan het verbeteren, getuige de stijgende vleesprijzen. Toch stijgen de varkensprijzen nog niet. Zo laat Vion de weeknotering staan op €1,86 per kilo en vermoedelijk volgen de andere slachterijen later deze week deze beweging.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden