Eigen foto

Analyse Varkens

Geduld nodig voor grote opleving van biggenmarkt

Maandag 18:15 uur - Klaas van der Horst - 7 reacties

Het aanbod van biggen neemt langzaam iets af en daarmee ontstaat er ook meer ruimte in de markt voor betere afzetprijzen, maar het is nog te vroeg voor verhogingen op dit moment. Daarvoor zijn de stabiliserende verhoudingen tussen vraag en aanbod nog te wankel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkenshandelaren menen dat aanbieders van biggen nog even wat geduld moeten oefenen voor grote verhogingen. Vleesvarkensbedrijven staan nu ook niet helemaal te springen om biggen op te leggen, omdat de markt tegen de tijd dat de dieren slachtrijp zijn waarschijnlijk slap zal zijn begin volgend jaar. Toch laat de handel zich als vriendelijker omschrijven en loopt de afzet van biggen wat minder stroef. De exportvraag is richting Spanje zwak. De cijfers van RVO daarover lopen een beetje achter, maar de export liep de laatste weken steeds omlaag en signalen dat het veel anders is geworden, zijn er nog niet.

Het totale aanbod van biggen is momenteel overigens ook dalend doordat een aantal bedrijven zich heeft gemeld voor één van de opkoopregelingen (LBV of LBV+). Dit speelt zowel in het oosten als het zuiden van het land. In het oosten is het aantal bedrijven iets groter, in het zuiden gaat het om minder bedrijven, maar met meer varkens.

Alles afwegende komt er uit de opgaven van handelaren evenals afgelopen week weer een kleine verhoging. Dat zorgt ervoor dat de DCA BestPigletPrice deze week weer €0,50 stijgt naar €49,00 per stuk.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden