Shutterstock.com

Analyse varkens

Varkensmarkt behoudt licht positieve stemming

13 September 2024 - Klaas van der Horst

De varkensmarkt lijkt deze week op het eerste gezicht helemaal niets te hebben gedaan. Vrijwel alle noteringen bleven vlak. Dalingen waren er ook niet echt. Maar er is meer dan het oog direct ziet en niet alle markten werken hetzelfde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de Nederlandse varkensmarkt zit toch een licht positieve ondertoon. Vorige week noteerde de DCA-Beursprijs (Beurs) 1 cent per kilo meer. De slachterijen leken dit niet te volgen, maar een aantal hebben toch een cent bij de toeslagen op gedaan, zij het dat de ene slachterij dat eerder deed dan de andere. Als je de roeppijs niet verhoogd, maar wel de toeslagen naar boven bijstelt, dan zit er ruimte in de prijs en die heeft de Beurs vorige week gepakt.

De slachterijen zien voorlopig een vrij stabiele markt en een ongeveer dito afzet. De Duitse slachterijreus Tönnies ziet wel de geslachte gewichten oplopen en verwacht voor de komende maand een groter aanbod en een moeilijkere afzetmarkt, maar voor nu is dat nog niet aan de orde. Het aantal varkensslachtingen in Duitsland ligt deze week met 736.260 stuks ook vrijwel op hetzelfde niveau als vorige week.

Op basis van de opgaven voor de DCA Beursprijs 2.0 gaat de notering voor geslachte varkens deze week voor stabiliteit en blijft daardoor staan op €1,95. De prijs van levende varkens gaat ook voor een zijwaartse beweging met €1,54.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden