Shutterstock

Analyse Varkens

Varkensmarkt houdt nieuw vertrouwen vast

6 September 2024 - Klaas van der Horst - 2 reacties

De varkensmarkt heeft het nieuwe vertrouwen van vorige week niet beschaamd, want de prijzen zijn niet gezakt. Toch is er deze week verder niet veel gebeurd. De slachterijen spreken van een op zich rustige week, met een beperkte aanvoer en een kalme vraag, maar ook de strijd om de varkens speelt een stevige rol.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De marktsituatie zal de komende week naar verwachting toch niet veel veranderen. Dit is vergelijkbaar met de situatie bij de oosterburen.
Het aantal slachtingen in Duitsland is wel weer iets meer opgelopen. Relatief meer dan in Nederland, maar de slachterijen blijven voorzichtig over de vooruitzichten voor de vleesafzet.

{{dataviewSnapshot(46_1725632969)}}

De prijzen voor de meeste onderdelen zijn deze week ook gelijk gebleven, maar voor een aantal onderdelen was er wel degelijk een plus (o.a. de hammen). Daar kunnen varkenshouders en ook slachterijen moed uit putten.

Ook een verwachte omslag in het weer kan veel invloed op de markt hebben. De vakantieperiode is voorbij, en daarmee vaak ook de tijd dat er veel wordt gebarbecued. Nu zijn de meeste mensen weer thuis en komt er vaak weer een ander menu op tafel, met toch ook nog vaak vlees.

Op basis van de opgaven voor de DCA Beursprijs 2.0 is uiteindelijk de conclusie dat de notering voor geslachte varkens €0,01 per kilo stijgen naar €1,95. De prijs van levende varkens eveneens met €0,01 per kilo naar €1,54.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden