Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijs koerst zijwaarts verder

2 September 2024 - Wouter Baan - 4 reacties

De druk op de biggenprijzen is voorbij, nu de markt definitief een bodem heeft gevonden. De DCA BestPigletPrice koerst zijwaarts verder, nadat de notering week al een bodem had gevonden na een maandenlange prijsdaling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nee, de vraag naar biggen is niet wild. Tegelijkertijd is de ergste prijsdruk ook achter de rug. Vleesvarkenshouders maken soms nog behoorlijk veel weerstand, maar accepteren de gelijkblijvende prijzen ook in toenemende mate, zo klinkt uit de markt. Daarmee ontstaat er weer wat meer rust. Temeer ook omdat de druk op de varkensprijzen is gaan liggen en die markt weer wat positiever aanvoelt.

Vooruitzicht nog ongewis
Hoe de markt zich de komende tijd gaat ontwikkelen, is nog lastig in te schatten. Ook de nieuwe balans die gaat ontstaan tussen vraag en aanbod is nog ongewis doordat de impact van de stoppersregeling nog niet helemaal te overzien is. Het Nederlandse biggenaanbod zal slinken, maar het aantal vleesvarkensplaatsen ook.

De exportaantallen naar Duitsland liggen de afgelopen weken steeds vaker onder de grens van 50.000, wat als laag kan worden bestempeld. De afzet naar Spanje ligt boven het niveau van vorig jaar en heft de Duitse vraaguitval daarmee deels op.

Stabiele periode
Al met al opteert het gros van de handelaren voor een gelijkblijvende DCA BestPigletPrice. De notering blijft daarmee voor de derde week staan op €48 per big. Historisch gezien blijft dit ook de komende weken het koersniveau.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden