Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion vindt koper voor twee Duitse locaties

19 Augustus 2024 - Wouter Baan - 2 reacties

Vion heeft een koper gevonden voor twee locaties in Zuid-Duitsland. Het betreft de slacht- en uitbeenlocaties in Vilshoven en Landshut. De aandelen gaan over naar Erzeugergemeinschaft Südbayern, dat al een minderheidsbelang van 49% in deze bedrijven had.

Helemaal verrassend is het nieuws niet, want de Duitse producentenvereniging uit Beieren had al publiekelijk aangegeven grote interesse te hebben in deze locaties. Toen Vion in juni aankondigde volledig uit Duitsland te willen vertrekken, ontstond er onrust. Veehouders waren bang dat een buitenlandse partij de aandelen zou opkopen. Dat is nu voorkomen. De locatie in Vilshofen heeft een slachtcapaciteit van 33.000 varkens en in Landshut wordt wekelijks 650 ton vlees verwerkt.

De producentenorganisatie heeft daarnaast ook interesse getoond in de locatie van Vion in Waldkraiburg, waar ze geen belang in hebben. Of die interesse nog steeds concreet is, is niet bekend. Erwin Hochecker, voorzitter van de producentenvereniging, zegt in het persbericht wel dat ze op die locatie in de toekomst vee willen beleveren, wat volgens Duitse media de grootste runderslachterij van Europa is.

Bij Vion zijn ze blij dat ze kopers hebben gevonden voor twee van de 11 vestigingen die ze in totaal willen afstoten. Voor de overige locaties is naar verluidt interesse. Vion geeft aan dat de nog niet verkochte locaties voorlopig op dezelfde voet doordraaien, totdat verdere beslissingen zijn genomen.

In september komt Vion met de jaarcijfers over 2023 en tevens met een update van de verdere plannen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
waar blijft het geld...?! 19 Augustus 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10910026/vion-vindt-koper-voor-twee-duitse-locaties]Vion vindt koper voor twee Duitse locaties[/url]
Vion kocht in Duitsland o.a. NFZ, Moksel en Südfleisch, er werd gesaneerd en gereorganiseerd (allemaal met geld van de (ZLTO)boeren). Waar het bijvoorbeeld Tönnies wél lukt heeft Vion nooit goed geld verdiend in Duitsland. Nu trekt men zich met de staart tussen de benen terug uit Duitsland. Engeland "is ook niet helemaal naar wens verlopen". De nieuwbouw in Leeuwarden werd een debacle, de slachterij in Tilburg is op. Op dit moment rammelt het weer in Boxtel, onbegrijpelijk dat de geldschieters dit blijven accepteren...
Abonnee
Piet 19 Augustus 2024
Er gaan misschien wel koppen rollen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Bedrijven

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

Nieuws Varkens

Krap 200 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

Analyse Varkens

Hoog tijd dat bij Vion de balans op wordt gemaakt

Analyse Varkens

Vion de dupe van politiek steekspel Brussel en Beijing

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden