Shutterstock

Nieuws Varkens

Stevige correcties op de varkensprijzen

3 Juli 2024 - Wouter Baan - 8 reacties

De milde verlaging bij Vion eerder deze week was met terugwerkende kracht bekeken slechts een voorproefje van wat de markt te wachten stond (en nog staat). Andere slachters in Nederland verlagen vandaag veel forser en de Duitse notering gaat al helemaal hard onderuit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een recordlange stabiele periode daalt de VEZG-notering met liefst €0,10 tot €2,10 per kilo, de grootste correctie sinds januari. Deze verlaging gaat vermoedelijk ook gevolgd worden door de grote Duitse slachterijen. Ook in Nederland kleuren de borden rood. Zo verlagen Van Rooi en Compaxo beiden met 5 cent tot €1,92 per kilo.

Druk op vleesprijzen
Hoewel deze stevige neerwaartse mutaties de sector doen opschrikken, komt de prijsdruk niet uit de lucht vallen. De wekelijkse vleesmutaties van DCA Market Intelligence staan al langere tijd onder druk. Daarbij maken slachterijen ook al langere tijd in meer of mindere mate stemming over de moeizaam lopende vleesafzet.

Vooral het natte en relatief koude voorjaars- en zomerweer is dit jaar de grote spelbreker, net zoals er in de markt spanningen zijn rondom het oprukkende Afrikaanse varkenspestvirus en de handelsperikelen tussen China en Europa. Daarbij laten de naderende zomervakantie in Noordwest-Europa de markt verzwakken. Deze factoren wegen op dit moment sterker dan het beperkte varkensaanbod.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden