Shutterstock

Analyse Varkens

Beursprijs varkens te ver voor de muziek uit gelopen

21 Juni 2024 - Klaas van der Horst - 1 reactie

De varkensmarkt is niet meegegaan in het optimisme van eind vorige week. Het begin van het Duitse vakantieseizoen en een behoorlijke verkoopdruk gooien roet in het eten. De DCA Beursprijs moet op zijn schreden terugkeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren en ook slachterijen die vorige week terughoudend waren, zien zich bevestigd in hun gelijk. Exporteurs zien eigenlijk geen verandering in de marktsituatie, die ze betitelen als toch wel taai. In de afgelopen week zijn er ook diverse signalen binnengekomen die dat gevoel bevestigen. De export zakt weg, een aantal noteringen zetten een licht minnetje neer. De prijs van sommige onderdelen staat ook licht onder druk.

Het feit dat in vijf Duitse deelstaten de vakanties al zijn begonnen, kan ook niet positief uitwerken op de vleesafzet, in ieder geval niet in Duitsland. Al zijn er sommigen van mening dat het EK-voetbal de vleesconsumptie wel iets heeft opgestuwd.

De grootste Duitse slachterij Tönnies ziet dat niet zo. Die heeft vooral drukfactoren in beeld, waar ook nog het slechte weer van de laatste maanden bij hoort. Als het vaak regent, wordt er niet veel gebarbecued. Nederlandse partijen zetten vooralsnog in op een onveranderde prijs, zonder de plus van vorige week, die door de slachterijen niet is betaald.

Op basis van de opgaven corrigeert de notering voor de geslachte varkens met 2 cent tot €2,16 per kilo. De prijs van levende varkens blijft met €1,70 per kilo onveranderd.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden