Eigen foto

Analyse Varkens

Biggenmarkt ademt op van Duitse varkensprijs

17 Juni 2024 - Klaas van der Horst - 3 reacties

Na de hogere varkensprijzen van eind vorige week gloort er toch ook een beetje hoop voor de biggenprijs. De druk van de laatste weken lijkt in ieder geval verdwenen. Met name voor de Duitse markt ziet de situatie er iets minder negatief uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wie kijkt naar de exportcijfers, ziet dat de afzet naar Spanje en naar Duitsland bijna even groot is. Dat is niet het gevoel bij iedereen. Er wordt nogal eens gehoord dat de afzet richting Spanje moeizaam gaat, terwijl het richting Duitsland beter zou lopen.

De Spaanse biggenafzet lijkt ondertussen wel bijna over de top heen, zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar, maar tot nog toe valt de export mee. De prijs is volgens handelaren gemiddeld vaak wel iets minder.

Naar Duitsland zakte de export de laatste week wel iets in, maar die situatie zou zomaar weer kunnen veranderen. Veel hangt ervan af of de positieve signalen vanaf de Duitse vleesvarkensmarkt een vervolg krijgen. Handelaren kijken daarom met spanning uit naar de noteringen van woensdag. 

Maar eigenlijk durven weinigen echt vooruit te lopen. 'Bij een positief gestemde varkensmarkt past niet een forse daling van de biggenprijs', was een meermaals gemaakte opmerking. Op basis van de opgaven zakt de DCA BestPigletPrice deze week met €0,50 tot €70,00 per big.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden