Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion overweegt verdere terugtrekking uit Duitsland

4 Juni 2024 - Matthijs Bremer

Vion overweegt om (delen van) zijn Duitse tak te verkopen. Het bedrijf heeft besloten om zich meer te richten op zijn keten in de Benelux. De voornaamste reden hiervan is concurrentie van buiten landen Europa. Of Vion tot verkoop overgaat, is afhankelijk van gesprekken met geïnteresseerde partijen. Recentelijk werden al locaties in Duitsland afgestoten.  

Vanwege de nieuwe strategische keuze evalueert het vleesconcern zijn activiteiten in Duitsland, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Vion verwacht zijn positie als marktleider beter te kunnen handhaven als het bedrijf focust op de Nederlandse markt en geeft aan desinvestering op de Duitse markt te overwegen.

Het bedrijf laat in het persbericht weten dat er concrete interesse is in (delen) de Duitse tak van het bedrijf. Die interesse ontstond na de eerdere verkoop van bedrijfsonderdelen begin 2024. Het bedrijf verwacht dan ook geen fabriekssluitingen. Begin dit jaar weren al vier van de vijftien locaties van Vion in Duitsland worden verkocht, of gesloten. Nu worden dus waarschijnlijk ook andere locaties afgestoten en wordt de Duitse markt mogelijk zelfs in zijn geheel verlaten. 

Een concreet voorbeeld van de sterkere focus op de Benelux is de recente investering in locaties in Groenlo, Tilburg en Boxtel. Een eventuele verkoop van bedrijfsonderdelen in Duitsland zou moeten leiden tot meer van dit soort investeringen in de Benelux.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Promotie van CFO Klimp bij Vion is niet onlogisch

Nieuws Ondernemen

Vion laat andere CEO de nieuwe strategie uitvoeren

Nieuws Bedrijven

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

Nieuws Varkens

Krap 200 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden