Shutterstock

Nieuws Varkens

Albert-Heijn introduceert Beter Leven-toeslag

16 Mei 2024 - Matthijs Bremer - 1 reactie

Albert Heijn kondigt aan te investeren in zijn varkensketen. Het bedrijf schrijft in een persbericht varkenshouders te gaan ondersteunen bij de aangescherpte eisen van het Beter Leven-keurmerk. 

Vanaf 2025 gelden nieuwe strengere eisen voor het keurmerk 1 ster Beter Leven. Zo moet in de stallen meer daglicht zijn en krijgen de varkens meer ruimte. Deze hogere standaarden deden flink wat stof opwaaien, aangezien adviesbureau DLV begin dit jaar in een rapport heeft geconstateerd dat de nieuwe standaarden onrealistisch zijn, omdat een gesloten bedrijf met vijfhonderd zeugen voor €300.000 moet verbouwen.

De supermarkt is van plan om varkenshouders een vergoeding te betalen voor de extra kosten. Dit nieuwe beleid is onderdeel van het programma Beter voor Natuur & Boer. De compensatie heeft de vorm van een toeslag van 6 eurocent per kilo. Deze tegemoetkoming is een eerste stap, maar mogelijk nog niet genoeg. In het rapport van DLV wordt de meerprijs op 6,5 tot 10 cent per kilo geschat. Al is de Albert Heijn een van de eerste supermarkten die de meerprijs compenseert. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Zeewind 17 Mei 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10908996/albert-heijn-introduceert-beter-leven-toeslag]Albert-Heijn introduceert Beter Leven-toeslag [/url]
ZelfsAH gaat het snappen dat hogere eisen geld kosten en dat klanten dat moeten betalen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden