Van Rooi neemt slachthuis Tomassen in het Brabantse Someren over, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Daarmee zet het bedrijf zijn volgende stap in de uitbreiding van hun rundvleesketen.
Van Rooi heeft al langer een rund- en kalfsuitbeenlocatie in Someren, genaamd ProViande. De uitbreiding van de keten met de overname lijkt een vrij logische stap aangezien het slachthuis al runderen voor Van Rooi slachtte. ProViande al een meerderheidsbelang in de Tomassen. Daarnaast ligt het slachthuis op korte afstand van de uitbeenfaciliteit van ProViande.
De overname is een strategische keus. Hiermee wil van Rooi het mogelijk maken om een totaalpakket met rund- en varkensvlees af te nemen. Met de overname wil Van Rooi hun positie in zowel de retail als foodservice versterken. De overname betekent overigens niet dat Tomassen exclusief voor Van Rooi gaat werken. In het persbericht is te lezen dat het bedrijf zijn andere klanten zal blijven bedienen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.