Duitse consumenten hebben nog altijd een voorkeur voor producten van echt vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, maar blijft vooralsnog een niche. Dat blijkt uit cijfers van het Duits bureau voor de statistiek (Destatis).
Duitse voedingsmiddelenbedrijven produceerden in 2020 zo'n 83.700 ton vleesvervangers. Dat was 23.300 ton, ofwel krap 39% meer dan in 2019. De totale waarde van deze geproduceerde producten steeg in ongeveer dezelfde mate mee. De totale markt voor vleesvervangers in Duitsland had in 2020 een waarde van €374,9 miljoen euro, 37% meer dan in 2019.
Markt blijft gering in vergelijk met vleesproductie
Hoewel de productie van burgers en worst op basis van bijvoorbeeld soja en erwten rap toeneemt, is de markt nog altijd erg klein vergeleken met de reguliere Duitse vleesmarkt. De totale Duitse vleesproductie lag in 2020 op 7,8 miljoen ton, en vertegenwoordigde een waarde van €38,6 miljard euro. De economische waarde van door Duitse vleesverwerkers geproduceerd product ging daarmee wel flink terug. In 2019 bedroeg de waarde van al het in Duitsland geproduceerde vlees nog €40,1 miljard euro.
Ondanks de groei van het vleesvervangerssegment en de krimp in de productie van echt vlees, blijft de markt voor vleesvervangers vooralsnog bescheiden van omvang. Het marktaandeel van vleesvervangers in de totale Duitse vleesmarkt bedroeg in 2020 ongeveer 1%.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10892421/duitser-eet-nog-altijd-liefst-eacute-cht-vlees]Duitser eet nog altijd liefst écht vlees[/url]