Spanje wil groots investeren in de vleessector. Organisaties en bedrijven slaan de handen ineen om de vleessector opnieuw vorm te geven. Een investering van €3,5 miljard zou dit project moeten ondersteunen.
Het doel is om de Spaanse vleessector structureel te moderniseren en opnieuw vorm te gegeven, van het begin van de productieketen tot het einde van de keten, van veehouderijen tot slachthuizen en ook de koelindustrie. In april wordt het definitieve concept aan de Spaanse regering voorgelegd.
Aandachtsgebieden
Vooralsnog sluiten 6 organisaties, waaronder Interporc, en 21 bedrijven de handen ineen voor het project. Er wordt verwacht dat nog meer bedrijven zich bij het initiatief aansluiten. De centrale punten van het project zijn: traceerbaarheid, innovatie in de waardeketen, concurrentievermogen, voedselveiligheid en dierenwelzijn, werkgelegenheid en nieuwe bedrijfsmodellen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.