Veel varkenshouders die zich hebben aangemeld voor de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), zijn gevestigd in Noord-Brabant. Door de beperkte sloopcapaciteit voorziet het bedrijfsleven problemen om de gestelde slooptermijn van de varkensbedrijven te halen.
Dit melden Bunt en Wouters, die actief zijn in sloop en afvalrecycling in Noord-Brabant. Van de in totaal 409 bedrijven die in aanmerking komen voor de subsidieregeling, komt het merendeel (ruim 300) uit Noord-Brabant. De slooptermijn, wat vanuit het ministerie van Landbouween voorwaarde is voor het ontvangen van een vergoeding, brengt voor deze varkenshouders de nodige risico's met zich mee.
Binnen 14 maanden
De sloop van de varkenshouderij moet binnen 14 maanden zijn afgerond. Mochten alle aanmeldingen uit Noord-Brabant daadwerkelijk ook gaan stoppen, dan moeten er in een korte periode veel stallen worden gesloopt. Veel sloopwerkzaamheden zijn doorgaans regiogebonden. Met een beperkte hoeveelheid sloopbedrijven brengt dit zorgen met zich mee over de beschikbare sloopcapaciteit, melden Bunt en Wouters.
De bedrijven melden dan ook te gaan samenwerken om straks zo efficiënt mogelijk te kunnen opereren.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.