Volgens de Rabobank liggen de koel- en vrieshuizen in Nederland nog altijd bomvol agrarische producten zoals frites en vlees. De verwachting is bovendien dat dit nog wel even zo blijft, ondanks de verruiming van de corona-maatregelen.
Als een van de weinigen sectoren profiteert de opslagsector van de coronacrisis. Vanwege de lockdown en exportbeperkingen stagneerde de reguliere afzet en stroomden de koel- en vrieshuizen vol met agrarische producten, zoals frites, vlees en vis. De uitval van slachtcapaciteit in ons land, bij onder meer Vion en Van Rooi in mei en juni, heeft klaarblijkelijk niet veel afgedaan aan de hoge vleesvoorraden.
Tweede golf
De Rabobank spreekt van een extreme situatie die afneemt naargelang de horeca en foodservice langer open zijn. Toch denkt de financier niet dat situatie snel weer normaliseert. Uit angst voor een tweede virusgolf blijft de vraag naar opslagcapaciteit ook de komende maanden waarschijnlijk groot. Bovendien zijn de energieprijzen laag wat de opslagkosten drukt. Ook andere distributiecentra hebben grote voorraden opgebouwd, signaleert de Rabobank.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10888332/vrieshuizen-nog-altijd-nokvol-frites-en-vlees]Vrieshuizen nog altijd nokvol frites en vlees [/url]