Shutterstock

Inside Varkens

Flinke verlaging voor biggenprijs

4 Mei 2020 - Wouter Baan - 13 reacties

De snel dalende varkensprijzen trekken de biggennoteringen in hun kielzog mee. De DCA BestPigletPrice duikt zelfs onder het 5-jarig gemiddelde. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is al veel geschreven over de situatie. Waar het uiteindelijk op neerkomt: vleesvarkenshouders hebben geen vertrouwen hebben in  de markt en zijn daardoor zeer terughoudend zijn om nieuwe biggen op te leggen. De spanning is om te snijden, geven handelaren aan.

Forse verlaging Vion-notering
Vion verlaagt deze week de notering met maar liefst 13 cent tot €1,65 per kilo. De vleesafzet binnen Europa gaat stroef en op de wereldmarkt is de goedkope Amerikaanse concurrentie Europese exporteurs de baas, zo luidt het commentaar van de slachterij.

En hoewel slachterijen het mes in de noteringen zetten, blijft de prijskloof met de VS bijna niet te overbruggen groot.  Omgerekend noteert de Amerikaanse varkensprijs (Iowa/Minnesota) een schamele €0,80 per kilo.

DCA BestPigletPrice hard omlaag
Ook de biggenprijzen hollen naar beneden. De Duitse VEZG-notering zakt deze week met €5 tot €62 per big. En daarmee is de bodem waarschijnlijk nog niet bereikt. In Nederland opteren handelaren voor een fikse verlaging voor de DCA BestPigletPrice die zodoende met €8,50 daalt voor €46,50 per big. Niet eerder ging de notering zo hard omlaag die daarmee sinds tijden weer onder het 5-jarig gemiddelde uitkomt.  

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden