Deze productie van varkensvlees vertegenwoordigde in 2019 bijna 64% van de totale hoeveelheid Spaans geproduceerd vlees. Dit is gebleken uit de laatste gegevens van de statische dienst van het Spaanse ministerie van Landbouw.
Dit is gebleken uit de laatste gegevens van het Spaanse ministerie van Landbouw. De varkensvleesproductie van Spanje is in 2019 gestegen met 2,13% ten opzichte van 2018. De productie van varkensvlees werd in 2019 geschat op 4.627.179 ton. In 2018 bedroeg dit nog 4.530.474 ton.
Stijging domineert provinciale productie
Catalonië was met een totaal van 1,89 miljoen ton, een vergelijkbare productie als die van 2018, de grootste producent van varkensvlees. Hierop volgend produceerde Aragon met 685.643 ton het meest. Daar is de hoeveelheid met 7,78% significant gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. De hoogste stijging vond plaats in Castilla-La Mancha. De productie groeide daar met 8,34% tot 396.028 ton. De grootste daling vond plaats in Madrid, waar de productie naar beneden ging met 22,2% tot een productie van 51.640 ton.
De totale vleesproductie van Spanje kwam in 2019 uit op 7.248.529 ton. De varkensvleesproductie was goed voor 63,84% van dit totaal. Pluimveevlees was goed voor 23,95% (1.736.120 ton) van het totaal en rundvlees kwam uit op 9,6% (695.938 ton). De laatste procenten zijn toe te wijden aan overige vleesproductie.