Wijnen Meat uit Oss (Noord-Brabant) is overgenomen door de Pali Group, die daarmee haar positie in de productieketen van varkensvlees wil versterken.
Wijnen Meat, dat in 1978 is opgericht, verwerkt varkensvlees en zet dat op de wereldwijde markt af. Op weekbasis verkoopt het bedrijf zo'n 600 ton. De Pali Group slacht op haar beurt op jaarbasis circa 800.000 varkens. Vanaf 2020 gaan beide bedrijven verder onder de naam Pali Meat.
Met de overname verlengt Pali Group de productieketen en ontstaat er naar eigen zeggen een sterk geïntegreerde structuur. Daarmee 'kopieert' Pali Group de werkwijze, zoals ze dat ook in de kalversector (middels dochterbedrijf Vitelco) doen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.