Danish Crown wil dit jaar nog een vegaburger op de markt brengen. Het coöperatieve vleesconcern uit Denemarken is namelijk bang de boot te missen als het de veranderende consumententrends negeert.
Danish Crown werkt aan een vegaburger, gemaakt van geplette erwten en bieten. Het bedrijf wil deze in 2019 nog op de markt brengen. Sojabonen worden bewust vermeden in de samenstelling. Danish Crown maakt nu al zogenaamde 'hybride hamburgers', waarbij vlees wordt vermengd met plantaardige ingrediënten.
Fin Klostermann, de COO van Danish Crown, signaleert dat consumenten vaker voor beter, maar ook minder vlees kiezen. De vegaburger wordt met name gelanceerd om in te spelen op de groeiende markt voor vleesvervangers. "We zijn bang de boot te missen wanneer we niet op de trend inspelen."
Vion heeft geen concrete plannen
Vion Nederland meldt geen concrete informatie te hebben omtrent het ontwikkelen van een vegaburger. Tönnies, het grootste vleesconcern van Europa, heeft een tijdje geëxperimenteerd met vegetarische producten, maar is hier alweer mee gestopt. Het Braziliaanse JBS Foods, het grootste vleesconcern ter wereld, verkoopt wel vegaburgers.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.