Overname Vogler-Fleisch

Chinezen kopen failliete Duitse slachterij

15 December 2017 - Wouter Baan - 10 reacties

Vogler-Fleisch, een Duitse slachterij die vorig jaar oktober failliet ging, is overgenomen door een Chinese investeerder. De Huarong-Group in Duitsland heeft de boedel van de slachterij opgekocht. Wat de plannen zijn, is nog niet bekend.

De Huarong-Group is gevestigd in Frankfurt, maar vormt een onderdeel van een Chinese investeringsmaatschappij. Deze partij zou niet alleen de productielocatie hebben gekocht, maar ook de bedrijfswoningen waar het personeel wordt ondergebracht. Over de overname van failliete Vogler-Fleisch wordt overigens al langer gespeculeerd.

Wat de Chinezen precies met de slachterij voor ogen hebben, is nog niet bekend. Op zijn vroegst worden de plannen in januari onthuld, verwacht een oud-medewerker van Vogler-Fleisch. De Huarong-Group investeert tevens in Duitse hotelcomplexen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
john 15 December 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10876920/chinezen-kopen-failliete-duitse-slachterij][/url]
Dit klinkt me als muziek in de oren. Korte lijn naar China zonder 20 tussenhandelaren...
Karel 15 December 2017
Chinezen bepalen (nu) straks wat er gebeurd
Dat wordt voor niks werken( in dienst van)
john 15 December 2017
chinezen hebben een groot probleem om de steeds welvarendere chinezen van kwalitatief goed voedsel te voorzien. Ze zullen hier net zo goed als alle andere slachterijen de markt op moeten om slachtvarkens in te slaan. Doordat de rest van keten gevrijwaard is van allerlij handelspartners blijft er onder aan de streep meer over om te bieden op de varkens. Ik zie het niet als werken voor de chinezen maar als een markt die naar ons toe komt i.p.v. dat we hem moeten gaan zoeken.
bertke 15 December 2017
Ben het niet vaak met je eens John, ik denk alleen wel dat dit voor de korte termijn positief kan zijn (lees 10 jr). Voor de langere termijn...
Daan 15 December 2017
Voor producten kan dit voordelig uitpakken, zolang het niet te grote marktmacht wordt, voor consument kan dit nadelig uitpakken. De chinezen doen dit niet uit liefdadigheid, in Afrika kopen ze grote stukken land en voedsel wat erop verbouwd wordt gaat naar China, en als er wat over is, is dat voor de 'inlanders'. En zo zullen ze te werk gaan in Europa of andere westerse landen. Zo iets heet kolonialisme, dit keer in moderne vorm.
BIG 15 December 2017
Made by china of made in china staat op bijna alles over 15 jaar is dit ook bij het vlees het geval.
Henk 15 December 2017
Nu straathof nog ff kopen en alles is rond
john 15 December 2017
Het is dadelijk gewoon heel mooi om te zien dat de grootwinkel bedrijven dikkere contractprijzen neer moeten leggen omdat anders varkens ingevroren naar china gaat..

Pas op het moment dat de prijzen structureel boven de kostprijs liggen zullen de slachterijen pas gaan bedenken om zelf varkens te gaan houden in Europa. Voorlopig moeten ons nu al 115% inzetten om mee te blijven de doen. Terwijl de productiviteit in de industrie maar op 70% ligt. Het vinden en houden van personeel die voldoende kwaliteit heeft en met die druk om kan gaan wordt echt een uitdaging ook voor chinese bedrijven. Als binnen nu en 10 jaar de prijzen structureel boven de kostprijs komen te liggen wie zou er dan voor kiezen om contractwerk te gaan doen?
Jan 16 December 2017
@ Daan. Dat lijkt mij een goed inschatting. Militair, eocnomisch en demografisch delen ze de lakens uit. En wij (bedrijfsleven) verkopen de know how, patenten, markt voor korte termijn gewin.
Dom en riskant, omdat zo de afhankelijkheid van een communistisch, zeer zelfgericht, onbetrouwbaar, aggressief, meedogenloos, niet door enige moraal ingetoomd regime om zich heen grijpt.
Boycot van hun producten is de enige manier om ze in te tomen, maar daarvoor is, omwille van de hebzucht geen oor naar. Ook een vorm van race to the bottom.
jan4072 16 December 2017
@Jan,
Hoeveel ervaring heb jij persoonlijk met zaken met chinezen, hoe vaak ben je er zelf geweest? Ik durf te stellen dat zaken doen in China waarschijnlijk vrijer is dan hier. Bijv taxi Uber mag hier in NL niet maar in China wel. Beperking internet? Ik heb nog niet meegemaakt dat ik daar geen toegang had tot een website. Videos, muziek enz zijn in VS veel goedkoper dan hier maar mogen niet vanuit de VS hier verspreid worden. Hoezo vrije markt zonder prijsafspraken? Daar doen de chinezen niet aan mee. En zo kan ik nog wel door gaan. Ik wil niet beweren dat alles halleluja is in China maar denk wel dat jij nu ook schreeuwt omdat je ooit eens iets gehoord hebt. Niks meer of minder dan lekker dier die in alle boeren dierenmishandelaars ziet.
Jan 17 December 2017
@jan4072. Ja, gewerkt en meegemaakt en ik beloof je, ik ga er niet weer heen. Het kan goed en gemakkelijk zijn voor gewin op korte termijn, maar dat systeem (want dat is het) vreet alles op wat ons lief is. Zie maar hoe het onder de eigen bevolking, die niet strikt in de pas loopt, huishoudt. Daarom kan het ook zo goed met de PDRK door een deur: 2 handen op 1 buik.

Je hoeft er niet geweest zijn om de slechtheid van dat systeem te onderkennen. Je moet wel een spitje dieper om dat te (willen) zien.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden