Uireka

Hazera

Aangeboden door Hazera

Grote verschillen in tripsdruk tussen percelen

Welke invloed hebben factoren als teeltwijze en perceelsligging op de ontwikkeling van uien- en bonenvlieg en trips in de zaaiuienteelt? In 2020 is op 10 locaties – in Flevoland en Zeeland – een aanzet gedaan om met monitoring een antwoord op deze vraag te vinden.
10 Maart 2021
Boerenbusiness

Aangeboden door Hazera

Verkenning laag-risico middelen trips en uienvlieg

De huidige actualiteit toont het volop aan; de uienvlieg, bonenvlieg en tabakstrips zijn sleutelplagen in de uienteelt. Telers hebben in de afgelopen jaren met wisselend succes veel energie gestoken in de tripsbeheersing.
8 Juli 2020
Gewastour2020

Aangeboden door Hazera

Zoektocht om ziektedruk te verminderen

Voor de rubriek 'partner in beeld' komen we deze keer uit bij gewasbeschermingsspecialist-pur-sang Paul Goorden. Paul etaleert zijn kennis en kunde aan de uiensector namens Cebeco Agrochemie en is akkerbouwer. Binnen Uireka is hij vooral actief voor de werkgroep Insectenbeheersing. Hoe kijkt hij vanuit zijn expertise aan tegen de bedreigingen en kansen voor de Nederlandse uienteelt?
10 Juni 2020
Boerenbusiness

Aangeboden door Hazera

Biotoets Fusarium ziet ziekteverwekkende isolaten

De afgelopen weken is een biotoets uitgevoerd met Fusarium-isolaten verzameld tijdens Uireka-1 (2017-2019). De toets is uitgevoerd op hele uien conform een test zoals eerder beschreven in Engels onderzoek (Tayler et al., 2016). De toets liet heel duidelijk zien welke van de verzamelde Fusarium oxysporum en Fusarium solani isolaten pathogeen (ziekteverwekkend) zijn.
29 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden